joi, 7 ianuarie 2016

Capcana iubirii

Ne indrogostim de proiectii false, uitam de realitate si de ce am ales deja sa fie, proiectia barbatului sau a femeii perfecte. Gandul ne compenseaza cu o proiectie iluzorie in timp ce inima tanjeste dupa realitate, dupa un simplu zambet al unui om care sa o faca sa bata. Ne multumim cu dorintele mintii si nu a inimii. Mintea  intr-o relatie vrea iubire reciproca, vrea ceva in schimb... vrea siguranta, iubire, atentie, DOAR VREA ! cand pe alta parte inima doar iubeste, asta e esenta ei si asta face, IUBESTE. Nu cere nimic in schimb.... iar daca ar cere ceva ar fi ca fiinta care este iubita de catre ea sa i permita sa il iubeasa cu iubirea ei.

Confundam de multe ori persoana  cu care suntem cu o posesie, cu ceva ce ne apartine ca drept divin. Scopul este sa ne dedicam iubirii si sa fim pregatiti cand timpul ne va desparti. Nu exista siguranta in iubire pentru ca nu este nevoie de asa ceva. Confundam iubirea cu admiratia sau cu atractia fizica, iubim persoana pentru ceea ce face si nu pentru ceea ce el este. Nu intotdeauna actiunile unui om il face sa fie, nu trebuie sa existe neaparat identificari cu faptele sale legat de adevarata sa identitate.

Inotam in oceanul indepartat cautand ceva ce nu este, in loc sa ne bucuram ca suntem precum o simpla picatura din marele ocean. Nu intotdeauna ce ne dorim este si cu adevarat benefic pentru noi. Cea mai buna analiza inainte de a intra intr-o relatie, este auto-observatea si analiza propriei persoane. Inainte de a ne implica intr o relatie este bine sa ne intrebam : " de ce vreau sa ma implic intr o relatie?" vezi cu atentie adevaratul motiv. Daca este din lipsa de iubire, motivul e clar ca TU te neglijezi si este nevoie de multa iubire de sine.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu